[...] za głupoty?! co ma tłuszcz do gino? gino to guz, gruczoł i nie powstaje od tłuszczu! i jeszcze jedno: ktoś może ważyć tyle co kot a i tak mieć gino i tendencję do otłuszczania klatki a jak nie ma sadla a suty swedza to szkoda sie chemia pakowac. gyno z miesnia nie powstanie no kurva śmiech Zmieniony przez - Saddath w dniu 2009-03-04 10:24:33
ja nie mam w domu wagi wiec jak zrzucalem wage i wazylem sie w aptece to po dietetycznym sniadaniu a ubranie to i nawet z 6-7kg moze wazyc wiec waga ubrania jest wazna nie pamietam czy ktos na forum mowil kiedys czy kumpel mi mowil ze kiedys stary dziadek wszedl na wage w dlugim plaszczu i z siatka
Zarabiam 1280zl - 400 dojazd, a gdzie rachunki i itp. Nie stać mnie na jakieś super wyposażenie. Narazie mam to co mam a jak będę widział jakieś postępy to będę coś myślał więcej. Chciałabym ważyć ok 72kg i mieć fajną sylwetkę. Nie znam się na tym wiec stąd te pytania
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dokładnie a ćwicząc brzuch na masie będziesz budować jego masę mięśniową i wtedy jak będziesz już ważyć X kg i będziesz chciał zredukować by mieć je widoczne nie będziesz mieć obaw że tej masy nie masz, bo niektórzy ważą 55 kg redukują do 52 kg by mieć ten wymarzony six pack a okazuje się klapa bo mięcha zero, sama kość + skóra :-)
makaron waży 100g, jak go gotujesz to ciągnie wodę i po ugotowaniu się okazuje że masz 100g makaonu i ok 150 g wody czyli w sumie 250g ugotowanego produktu, ale btw liczysz dla 100g bo reszta te ok 150 to bezkaloryczna woda Z ryżem to samo jest po ugotowaniu moze nawet ważyć woreczek stu gramowy ok 300g ale to nadal jest 100g produktu i 200g [...]
Czesc, mam pytanie jak ważyc piers z kurczaka? Przed czy po smażeniu? Przed smażeniem wazy np 300g a po usmażeniu 200g, wiadomo, ze z tej piersi schodzi woda, ale wlasnie wliczajac 300g to chyba jest błędem, bo te 100g, które podczas smażenia ucieka nie jest piersią wiec czy nie powinno sie wliczac gotowego? Z gory dzieki Waż kiedy chcesz. Ale [...]
tak sie sklada ze juz za 90 zl mozna kupic 2x 15 :)a ciezar jak ciezar - ma po prostu wazyc, myslalem bardziej o ludziach ktorzy np od tokarza maja jakies talerze i chca je sprzedac (weiadomo u tokarza duzo taniej)
[...] określony produkt po obróbce termicznej, lub też ile jej straci. Wartości odżywcze w tabelach kalorycznych podawane są przed ich obróbką i tego polecam się trzymać. Skoro jak sam twierdzisz, masz mieć 50 gramów ryżu w posiłku i tyle samo drugiego dnia, to ugotuj go i na oko podziel sobie na dwie porcje. Nie ma znaczenia, czy jednego dnia zjesz [...]
Wszystko waży się surowe ;) Jak nie chcesz ważyć zamrożonego mięsa, to je zważ przed zamrożeniem ;) Albo nie waż wcale. Na oko widać, czy kawałek ma 100 czy 200g, a nie musisz wyliczać co do grama białka.
[...] .. i przykładał się do tego + gen skłonny do "bycia szczupakiem" to ma prawo tyle ważyć Ale wymiary nie świadczą o niczym dobrym - na pewno za wcześnie jest na doping. Spróbuj dać dobra dietę z 4500kcal + dobra siłownia + kreatynka itd itp i powinieneś zrobić niezłe wyniki. Zależy dużo od tego jak bardzo jesteś wylatany na macie.
zalezy mi bardzo zeby miec okrągłą twarz a nie taką kanciatą,zeby miec pulche policzki a nie zapadnięte,i własnie to jest to jestem ekto to sie nie obleje tłuszczem ,a cwicząc zyskam wage( miesnie),czytałem o tym megace ,nie wiem czy warto to brac,jak waze 65kg chciałbym wazyc 75 ale z tym ze będe miał pulchną twarz a nie wyszczuploną:(
[...] oczywiście ważyć należy przed obróbką, czyli w naturalnej postaci. Przed mrożeniem/po rozmrożeniu, a nie mrożone, pieczone, czy gotowane. Oczywiście różnicy nie powinno być jakieś szczególnej. Mrożone mięso nie chłonie wody, żeby jego masa mogą się zmienić. W przypadku warzyw sytuacja jest jeszcze prostsza. Produkty te zawierają tak mało [...]
wg mnie klasyk jest dla ludzi naprawde dobrze wyglądających . Bo np. jak (182) moja waga max, 88kg. Więc, żeby jakoś wyglądać na tle przeciwników musiałbym ważyć z 85kg. Czyli moja waga poza startowa musiała by się wahać w granicy 100kg. Także cięzki kawałek chleba;p
dobra,to wiem i staram się ją trzymać jak mogę,ale to za mało... mogę dziennie zjeść bardzo mało i na wieczór ważyć około kg mniej niż rano,ale nie tędy droga...będę miał po mięśniach...
o Boski i wszechwiedzacy Biernas ... jestem narazie zadowolony ze swojego wygladu...oczywiscie chcialbym byc wiekszy-wiecej wazyc miec wiekszy wymiary,ale nic na to nie poradze e jest jak jest...dobra co sie mialem dowiedziec dwoeidzialem....dzieki...
Zalezy ile z tego to tluszcz i jak Ty chcesz wygladac. Niektorzy chca po rzezbie miec nabite 90 kg miecha innym starczy mniej. Mozesz wazyc 77 kg miec malo miesni i samtluszcz. Takze ocen to w lustrze samemu i sie zdecyduj czy juz trzeba zrzucic smalec czy mozesz jeszcze masowac:)
mohawk2 A takie pojęcie jak GĘSTOŚĆ substancji, mówi Ci coś? Nie koniecznie płaska łyżka stołowa jednego produktu będzie ważyć tyle samo co objętościowo taka sama płaska łyżka stołowa drugiego produktu, gdyż mogą różnić się GĘSTOŚCIĄ. <dla przypomnienia p=m/v >
moim zdaniem tycie 20kg jest zbędne....chyba lepiej wazyć mniej i że tak powiem wyglądać ładniej :) a jak to nazwałeś 20kg łoju to bym się chyba zastrzelił na miejscu twojego kumpla